Fris vergaderen / Universiteit van Amsterdam


BendienWierenga Vergaderzaal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam


Vergaderingen worden beter wanneer deelnemers zich prettig voelen met de ruimte waarin ze zich bevinden. Daarom verdient de belichting, akoestiek, kleurgebruik en het meubilair van vergaderzalen speciale aandacht.


Make-over

Deze vergaderruimte van het Oost-Indisch Huis van de Universiteit van Amsterdam (UvA) was donker en niet meer up-to-date. Wij werden gevraagd om deze zaal te transformeren tot een lichte, functionele ruimte met allure.


BendienWierenga Vergaderzaal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam. BendienWierenga Vergaderzaal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam


Tafel en stoelen

Het ontwerp is in de basis logisch: een grote vergadertafel wordt aangelicht door twee hangende armaturen. Opklapstoelen tegen de wand zorgen dat de ruimte soms ook voor grotere groepen kan worden gebruikt.


BendienWierenga Vergaderzaal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam


Fris kleurgebruik

De wanden zijn geschilderd in een zachte blauw-grijstint, met als contrast strak, wit meubilair en armaturen. Aan één zijde omkadert een goudkleurige wandbespanning de opklapstoelen, die weer zijn bekleed met verschillende Kvadrat stoffen, waarbij gekozen is voor een schakering van groen- en geeltinten. Om het geheel af te maken komen de kleuren terug in de banen van het tapijt.


Projectdata
Naam
Vergaderzaal Oost-Indisch Huis, Universiteit van Amsterdam
Project
Totaalontwerp, kleur- en materialen, meubilair, verlichting, stoffering
Opdrachtgever
Universiteit van Amsterdam - Facility Services Huisvesting
Locatie
Oost Indisch Huis, Amsterdam
Oppervlakte
32 m²
Ontwerp
2012
Status
Gerealiseerd
Projectteam
Roos Bendien, Nátaly Wierenga


Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina.