Uitzicht op de gracht


BendienWierenga Phoenix


Het dakterras van studentenvereniging Sociëteit Phoenix was toe aan een nieuw interieur. Deze multifunctionele ruimte is ook qua indeling geoptimaliseerd en wordt ingezet voor onder andere afstudeerborrels, feesten en diners.


BendienWierenga Renovatie Station Kwadijk


Eigentijdse lambrisering

Blikvanger in de ruimte is de eikenhouten achterwand die hoog doorloopt tot aan het nieuwe glazen daklicht met daarvoor de robuuste bar, uitgevoerd in koper. De houten latten vormen samen met de lichtlijnen die erin zijn verwerkt een ritmisch spel die zorgt voor verfijning van de wand en geven de ruimte een warme uitstraling. De nieuwe bar, met zijn grovere structuur is hierdoor representatiever dan het vorige exemplaar, waardoor de sociëteit ook gebruikt kan worden voor afstudeerborrels.


BendienWierenga Phoenix


BendienWierenga Phoenix


UItzicht

Het balkon is verdiept, en er is een geheel nieuwe eikenhouten schuifpui geplaats, die in het midden geheel open gezet kan worden en het gevoel van buiten zijn versterkt.


De ruimte heeft uitzicht op de nieuwe aangebrachte gracht en het toekomstige park aan de Phoenixstraat in Delft. Daar is het stationsgebied totaal vernieuwd. Hier rijden de treinen niet meer boven maar onder de grond


BendienWierenga Renovatie Station Kwadijk


Projectdata

Naam
Dakterras Sociëteit Phoenix
Project
Renovatie van het dakterras van Societeit Phoenix
Opdrachtgever
Delftsch Studenten Corps
Locatie
Phoenixstraat 30 Delft
Oppervlakte
200 m²
Ontwerp
2017
Status
Gerealiseerd
Projectteam
Roos Bendien, Nátaly Wierenga en George Justus



Wilt u meer informatie over dit project? Mail dan naar info@bendienwierenga.nl of bel met tel. nummer 020-7772732.


Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina



145_bwa-phoenix-2.jpg
       
145_bwa-phoenix-8.jpg
       
145_bwa-phoenix-6.jpg
       
145_bwa-phoenix-5.jpg
       
145_bwa-phoenix-4.jpg
       
145_bwa-phoenix-3.jpg
       
145_bwa-phoenix-1.jpg