Vergunning voor de Klokkenberg!BendienWierenga De Klokkenberg


Groot nieuws! Basisschool de Klokkenberg in Nijmegen heeft definitief een vergunning verkregen voor nieuwbouw. De realisatie van ons ontwerp kan dus snel worden gestart, waarna de kinderen het medio 2017 zullen betrekken.


Aan de verlening van de bouwvergunning ging een lang traject vooraf, waardoor het ontwerp maximaal is getoetst en aangepast aan de wensen van alle betrokkenen. Al in juli 2014 was het uitgewerkt tot op het niveau van een aanvraag omgevingsvergunning, maar toen bleken diverse procedures de voortgang van het project in de weg te zitten.


‘Ons geduld is wel redelijk op de proef gesteld' zegt Nátaly Wierenga,namens architectenbureau Bendien/Wierenga betrokken bij het project 'Dat er nu toch een onherroepelijke vergunning ligt, getuigt van de grote noodzaak die schoolbestuur, directie en alle betrokkenen voelden om een nieuw gebouw te ontwikkelen.’


Over het ontwerp, een H-vormig gebouw van twee bouwlagen en met een zachte, glooiende gevel, was iedereen snel enthousiast. Het schoolgebouw speelt in op het archeologische belang van de plek. De vorm gaat op in het landschap en de gevel wordt opgebouwd met bakstenen gebakken met Nijmeegse klei. Het was vooral de precieze plaatsing van het gebouw dat de nodige afstemming vroeg.


Nu dat achter de rug is, overheerst bij Wierenga het gevoel van opluchting. ‘Ik ben vooral superblij dat de kinderen een nieuwe school krijgen. Zo’n gebouw speelt een enorm belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Straks krijgen de kinderen ruime lokalen, een mooi leerplein en een prachtige schooltuin.'