Gezinskeuken, Zuiderhoutlaan


BendienWierenga Gezinskeuken Zuiderhoutlaan


De keuken is in veel eengezinswoningen het centrum van het gezinsleven. Hier verzamelen alle gezinsleden zich aan het einde van de middag voor het eten. Terwijl vader of moeder het eten kookt, spelen de kinderen een spelletje of maken ze hun huiswerk. Vervolgens gaat men aan tafel en wordt de dag doorgenomen. Dit belangrijke gezinsmoment vraagt om een bijzondere ruimte die behalve functioneel is en tegen een stootje kan óók gezelligheid uitstraalt en waar alle gezinsleden zich thuis voelen.


BendienWierenga Gezinskeuken Zuiderhoutlaan


Woonkeuken

Wij ontwierpen deze keuken voor een gezin met twee kinderen uit Haarlem. Vanwege hun bourgondische levensstijl vroegen vader en moeder om een ruime woonkeuken om met het hele gezin te koken en te dineren. Daarom combineerden we twee kleine kamers tot één grote woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin.


BendienWierenga Gezinskeuken Zuiderhoutlaan


Kastenwanden

Het ontwerp is in de basis logisch en helder, met kasten voor opbergruimte tegen de muren en een groot kookeiland en vaste eettafel in het midden. Tegen het raam, met uitzicht op de groene tuin, is een extra aanrechtblad met spoelbak.


BendienWierenga Gezinskeuken Zuiderhoutlaan


Kookeiland als blikvanger

Het kookeiland is vanwege de vorm en het materiaalgebruik de blikvanger van de ruimte. Het tafelblad dat aan het kookeiland is verankert, lijkt door het ontbreken van een tafelpoot te zweven in de ruimte. Het donkergrijze betonnen werkblad en de houten kastdeuren vormen een contrast met de verder in witte tinten en gladde materialen uitgevoerde keukenvloer en -wanden.


Projectdata
Naam
Gezinskeuken Zuiderhoutlaan
Project
keukenontwerp, indeling, materialisering, kleur, lichtplan
Opdrachtgever
particulier
Locatie
Zuiderhoutlaan, Haarlem
Oppervlakte
26 m²
Ontwerp
2010
Status
Gerealiseerd
Projectteam
Roos Bendien, Nátaly Wierenga.Wilt u meer informatie over dit project? Mail dan naar info@bendienwierenga.nl of bel met tel. nummer 020-7772732.


Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina.