Eerste indruk / Universiteit van Amsterdam


BendienWierenga Entreehal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam


Een entreehal biedt bezoekers de eerste indruk van het gebouw en de organisatie. Tegelijk worden juist entreehallen intensief gebruikt, is het vaak een plek waar verschillende bezoekersstromen elkaar kruisen en komen binnen- en buitenklimaat er bij elkaar. Entreehallen, kortom vormen een ingewikkelde en vaak onderschatte ontwerpopgave.


Entreehal

Met dit ontwerp dat wij maakten voor de entreehal voor het Oost-Indisch Huis van de Universiteit van Amsterdam wisten wij de routing binnen het gebouw te verbeteren en konden we een prettige plek bieden voor verschillend gebruik.


BendienWierenga Entreehal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam . BendienWierenga Entreehal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam


Puzzelblokken

In de entreehal zijn losse, conische blokken met drie verschillende hoogtes geplaatst. Bezoekers kunnen ze verplaatsen en als een 3d puzzel op verschillende manieren met elkaar combineren. Zo kun je even spelen wanneer je moet wachten op je beurt bij de informatiebalie. De blokken zijn ook functioneel: de hogere blokken dienen als buffettafels, op de lagere blokken worden ook gebruikt om op te zitten.


BendienWierenga Entreehal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam . BendienWierenga Entreehal Oost Indisch Huis Universiteit van Amsterdam


Kleuren

Bepalend voor ons kleurenpallet was de rode kleur van het monumentale plafond boven de ruimte. De vorm van de kleurvlakken op de muren sluit aan op de conische vorm van de meubels. De zachte pasteltinten geven de hal een eigen karakter uitgelicht door spots en subtiele bronzen wandverlichting.


Projectdata
Naam
Entreehal UvA Oost-Indisch Huis
Project
Totaalontwerp, indeling met meubelwerk, kleuren, materialen en verlichting
Opdrachtgever
Universiteit van Amsterdam - Facility Services Huisvesting
Locatie
Oost Indisch Huis, Amsterdam
Oppervlakte
226 m²
Ontwerp
2012
Status
Gerealiseerd
Projectteam
Roos Bendien, Nátaly Wierenga.Wilt u meer informatie over dit project? Mail dan naar info@bendienwierenga.nl of bel met tel. nummer 020-7772732.


Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina.