NN-DE Cafe / Stationsplein Rotterdam


BendienWierenga NN DE Cafe Rotterdam

Het markante Nationale Nederlanden gebouw in Rotterdam was op straatniveau hermetisch afgesloten van de omgeving. Dat was jammer, want dagelijks lopen duizenden mensen langs het gebouw van en naar het naastgelegen Rotterdam Centraal. Een café en tentoonstellingsruimte openden het gebouw naar het stationsplein. Wij ontwierpen de tentoonstellingsruimte.

Tentoonstellingsruimte

De opdrachtgever wenste een flexibel in te richten ruimte met verplaatsbare objecten waarmee uiteenlopende tentoonstellingen te maken zijn, aansluitend bij wat er in de stad te doen is. De objecten dienden plaats te bieden aan 2d, 3d, beeld en geluidsobjecten. En ze dienen de aandacht te trekken, zowel overdag als ‘s avonds.

Objecten

Wij ontwierpen deze verplaatsbare, multifunctionele tentoonstellingsobjecten. Ze bestaan uit stevige houten frames gemonteerd op stalen poten.

BendienWierenga NN DE Cafe Rotterdam....BendienWierenga NN DE Cafe Rotterdam


Variatie binnen een thema

Binnen deze frames is ruimte voor beeld- en geluidsinstallaties en kunnen 3d objecten worden tentoongesteld. Ze kunnen ook worden bedekt met 2d presentatiemateriaal. Zo is elk object aan te passen, maar horen ze toch duidelijk bij elkaar. Daardoor is er sprake van een familie van tentoonstellingsmeubels.

Omdat we de verlichting hebben opgenomen in de objecten stralen ze licht uit naar de omgeving. Zo trekken ze zowel overdag als ‘s avonds de aandacht van passerende voetgangers.

Project
inrichting expositieruimte NNDE - Cafe flexibel in te richten;
.
ontwerp meubelwerk, materialisering, kleurgebruik en verlichting
Opdrachtgever
ING
Locatie
NNDE - Cafe Rotterdam
Ontwerp
2014
Ffase
gerealiseerd
Projectteam
ir. Roos Bendien, ir. Nátaly WierengaWilt u meer informatie over dit project? Mail dan naar info@bendienwierenga.nl of bel met tel. nummer 020-7772732.


Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina.